FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

onsdag 26 maj 2010

Plus minus noll

Så var dagens vägning, som jag hade sett fram emot med skräckblandad förtjusning, avklarad. Jag hade inte gått upp, men inte heller ner. Plus minus noll blev det. Jag höll nollan den här veckan, helt enkelt.

Min första känsla var lättnad, men sedan började en lätt besvikelse krypa fram. Eller något slags tomhet. Jag har ju blivit så bortskämd av den där vågen varje vecka, och nu kändes det faktiskt lite tråkigt att inte få ett minus. Ett litet hekto kunde den väl bjuda på?!

På vägen därifrån samlade jag tankarna och insåg att det är precis ett sådant resonemang som har satt käppar i hjulet för mig tidigare. Att jaga resultat, istället för att se den långsiktiga utvecklingen. Egentligen är det ju fantastiskt att jag har hållit vikten den här veckan - trots att jag njöt i fulla drag i helgen. Hade det här varit en off-Cambridge-period hade jag säkerligen gått upp ett par kilon och fortsatt att äta godis både måndag och tisdag. Istället har jag börjat om på Ren Kur - och den förändringen är betydligt viktigare än ett minus på vågen.

2 kommentarer:

 1. Det är säkerligen en del vätska kvar i kroppen som också spelar in. Och +/- 0 är ju jättebra med tanke på helgen. Men visst blir man besviken när man så gärna behöver den där extra motivationskicken. Vad bra att du kunde se så klarsynt på situationen, det är ju precis som du säger de långsiktiga resultaten vi vill åt och ska inte låta ett nollresultat få oss ur balans. Och du är ju redan mer än halvvägs! :-)

  Hur länge till ska du köra ren kur?

  SvaraRadera
 2. Vilka välbehövliga ord idag, tack! Jag tycker ändå att det är värt det just den här veckan, men jag börjar bli lite orolig att det kommer att bli +/-0 även fortsättningsvis. Tyvärr har jag lite sociala aktiviteter inbokade tre helger framöver... Visserligen kommer jag inte att sväva ut lika mycket som föregående helg, men ändå... Som du säger så får man ju en motivationskick av ett minusresultat.

  Jag ska köra ren kur fram till fredag. Ska hälsa på släktingar som jag träffar alltför sällan, så då vill jag förstås inte dricka pulver. Sedan kommer det bli ren kur i veckorna och några enstaka måltider på helgerna i samband med sociala händelser.

  Mycket flängande ur och in i ketos blir det alltså, men om jag håller mig till proteiner så borde jag kunna tappa lite till före midsommar. Önskar att jag kunde göra som du och bara köra på!

  SvaraRadera