FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

söndag 23 maj 2010

Back on track

Nu är jag hemkommen från en alldeles ljuvlig helg som överträffade alla mina förväntningar. En njutning för både kropp och själ. Som en äkta gourmand har jag ätit små portioner med högklassig mat: lyxiga råvaror som sikrom, hjortinnanlår, marulk, röding, tryffel och fina ädelostar. Kvalitet framför kvantitet. Champagne och årgångsvin gav ytterligare en dimension till denna fantastiska gastronomiska upplevelse.

Njutning och måttfullhet var helgens ledord. Det förstnämnda var som synes inte särskilt svårt att leva upp till. Däremot avvek jag lite från temat i eftermiddags vad gäller måttfullheten. Jag hade nämligen inte tagit med i beräkningarna att man blir fruktansvärt bakfull av att blanda olika alkoholsorter (eller mängden av dem, snarare), vilket ledde till att jag inte alls var speciellt sugen på att ta en kakaoshake när jag kom hem. Därför fick det bli en god middag med sambon samt en skål med lösgodis framför en film. Njutning blev det åtminstone.

Med en fullsmockad magsäck och sockerskakiga händer är jag nu laddad att återgå till min kära Cambridgekur. Jag är mentalt förberedd på en kraftig abstinens och eventuella tvivel imorgon, men nu är jag på banan igen.

Mot målet!

4 kommentarer:

 1. Det låter som du haft det underbart bra i helgen vilket du är väl värd. Jag kan verkligen förstå din känsla av mys med middag och godispåse med sambon!

  Det är tur att det finns måndagar så man kan ha en naturlig start igen på rutinerna. Det är inte mellan jul och nyår man blir fet utan mellan nyår och jul. För mig symboliserar måndag nystart på goda rutiner. Går måndagen bra så brukar hela veckan flyta på fram till fredag. Utmaningen är förstås fredag utan mat och vin men den kortsiktiga quick fixen som det innebär stjälper ju det långsiktiga målet.
  Ibland får jag se mig som en godismissbrukare (läs socker) för att fatta att en snabb fix är farlig för mig. Och ju längre tiden går desto lättare är det att avstå vilket bygger ett nytt bättre ätbeteende.

  Som du vet råkade jag åka av CB-vägen förra veckan och har ägnat några dagar till att skriva av mig i min nyinköpta dagbok.

  Jag konstaterade att jag mår rätt dåligt när jag kurar. Jag är svag, hungrig, huvudet värker och jag känner irritation m m.

  Hur mår jag då när jag lever som jag brukar? Jo jag känner mig svullen, har dåligt samvete, kan få halsbränna, blir irriterad, hetsäter eller smygäter godis, bröd you name it.

  Detta är min insikt från denna avåkning. Jag väljer därför att fortsätta med ren kur fram till fredag denna vecka. Ska jag må dåligt kan jag ju lika väl göra det samtidigt som jag går ner i vikt (haha). /A

  SvaraRadera
 2. Haha, vilken otroligt härlig slutsats! Det är förstås tråkigt att mår så dåligt under kuren, och jag förstår att det är lite kämpigt att behålla motivationen när kroppen säger ifrån. Men hinder är ju till för att övervinnas och små snedsteg gör ingenting om man rättar till dem i tid. Det känns skönt att veta att vi åtminstone är två som ska köra Ren Kur fram till fredag!

  Tänk vad bra det är att skriva av sig! Man lär sig otroligt mycket genom att sätta ord på sina tankar. Det blir så tydligt. Och det är ju meningen att man ska ändra sitt beteende, annars är det ju meningslöst att gå ner i vikt egentligen.

  Är så glad för dina peppande ord och kloka tankar! På fredag har ännu några dagar gått i våra liv - oavsett vad vi stoppar i oss. Men vi ska se till att vi vågen pekar neråt när den dagen kommer. Lycka till idag!

  SvaraRadera
 3. Låter som du hade en fantastiskt härlig helg, och att du verkligen njöt av det goda som du åt. Och jag tycker att du är fantastiskt måttfull, tror din kropp verkligen behövde den där middagen i sin bakfullhet, och inte en lågkaloridrink :-) Nu är det måndag igen, och nya tag!

  SvaraRadera
 4. Tack! Det var helt underbart! Ja, jag insåg att det inte skulle gå att lura kroppen med en shake, haha. Jag skippade det dåliga samvetet och bestämde mig för en helhjärtad nystart idag istället. Nu kör vi!

  SvaraRadera