FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

måndag 24 maj 2010

Förändringens vindar blåser

Idag vaknade jag upp med en övertygelse. Jag har rannsakat mig själv, prövat mina argument och kommit till en insikt: den här gången kommer jag att min målvikt.

Den här övertygelsen gör mig stark. Det kändes därför riktigt bra att ta dagens första shake, och faktum är att jag har längtat efter att få göra det. Någonting har förändrats.

Och det är jag.

5 kommentarer:

  1. Om du ska lyckas så ska jag det också! Det är ju egentligen bara en fråga om val man gör. Och visst blir det lite lättare för varje dag?

    Jag vill minnas den första dagens ren kur och hur annorlunda det kändes mot idag. Jag har inte alls gått ner så mycket i vikt som du, men några kg har det ändå blivit. Då såg jag mig själv med inte alltför positiva tankar i spegeln.

    I morse hände det något konstigt - en ovan känsla infann sig - jag kände jag mig smal! Jag vet att jag har ca 10 kg kvar till bmi 25 så hur kan jag göra det? Jo, jag börjar få tillbaka min tidigare så smala midja, behån skär inte in (och är en stl mindre), jag kan ha mina esprit-jeans i stl 42 med låg midja. Inte illa för en morsa över 40. Och bättre blir det dag för dag.
    Ny insikt - det är kul att satsa på sig själv och att välja den smala vägen! Ha en fin dag/A

    SvaraRadera
  2. Vet du att det är SÅ peppande att läsa dina inlägg. Sitter själv här med en massa tvivel och irritation i kroppen, och då är det väldigt uppryckande att läsa ett inlägg som det här. Givetvis kommer du att lyckas, och jag vill hänga på framgångståget och SKA lyckas jag med! :-)

    SvaraRadera
  3. Klart att vi ska lyckas!!

    A: Vad underbart att läsa att du känner så! Jag är övertygad om att det SYNS ordentligt nu. Stort grattis till dina framsteg! Håller med om att det är stor skillnad mot den allra första CK-soppan man tveksamt hällde i sig, nu vet vi att det fungerar. Och visst går det lättare för varje dag av den anledningen.

    Sunkiss: Vad glad jag blir! Det känns häftigt att jag kan vara en inspirationskälla. Jag som har varit motsatsen till allt vad hälsosamt heter. Men jag omvärderat mitt synsätt lite, och nu vet jag att det krävs målmedvetenhet för att lyckas. Och att skippa alla bortförklaringar. Det finns liksom inga genvägar (även om vissa envisas med att kalla CK för en genväg - tror inte att de personerna någonsin har testat det här, haha). Härligt att ha dig som min medpassagerare!

    SvaraRadera
  4. Nej, helt rätt...det finns inga genvägar. Och de som säger att Cambridge är genväg tänker sig nog att personen ifråga bara äter sina påsar och sen går tillbaka till sin gamla livsstil. Det fungerar ju absolut inte. Jag tycker cambridge är ett ypperligt sätt att ta sig till sin målvikt, sen kommer den stora utmaningen att också anamma en livsstil och tankesätt som gör att man behåller den nya vikten.
    Och de där ursäkterna gäller det att stålsätta sig emot. I svaga stunder hör jag den där rösten som rättfärdigar osunda val "bara en gång gör ju ingen skillnad"...Jag tycker att det är en befrielse att veta exakt vad man ska äta. Att inte behöva tänka och planera så mycket mat i början. Det kommer ju senare, men då tänker jag mig att jag är mer ståndaktig ju närmare målvikten jag kommer. :-)

    SvaraRadera
  5. Precis så tänker jag också. Och jag tror att det är därför som det kändes så lätt att gå tillbaka till ren kur igår, för jag ser och märker verkligen skillnad nu. Och jag vill ju inte tillbaka till min "gamla" kropp. Därför tycker jag också att det underlättar att det är så enkelt och säkert att hålla sig inom de här fasta ramarna, även om det krävs lite tålamod med sig själv!

    Man kan ju vända på det också: alla de gångerna som man avstår från något kommer tillsammans att göra en väldig skillnad. Nu är det 31 dagar kvar till midsommar: ju fler dagar man avstår från frestelser, desto fler kilon kommer att försvinna. :)

    Och nu är ännu en dag avklarad!

    SvaraRadera