FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

fredag 28 maj 2010

Planläggning

Nu har jag gnuggat de små grå och förhoppningsvis kommit fram till en formidabel plan inför helgens äventyr. Imorgon väntar ett kärt återseende av några släktingar som jag kommer att tillbringa natten hos. Jag räknar därför med middag imorgon och på söndag, frukost och fika. Av erfarenhet vet jag att det kommer att bjudas på generösa mängder och att det inte kommer att vara varken socker- eller fettsnålt.

Det har därför krävts lite tankearbete inför den här helgen. Jag har ju bestämt mig för att jag ska ha ett minusresultat på onsdag, så att-äta-vad-jag-vill-och-börja-om-på-måndag är uteslutet. Istället har jag planerat följande:

- Starta lördagen och avsluta söndagen med en shake.
- Ingen alkohol.
- Äta långsamt och endast en portion.
- Äta protein och grönsaker samt undvika bröd, potatis etc.
- Äta EN kaka eller ETT fikabröd till kaffet (hembakat).
- Vara öppen med att jag går ner i vikt till sommaren.

Jag tror att den sista punkten är nyckeln. Ingen blir gladare av att jag äter i stora lass, men jag vill ju inte vara oartig och avstå från maten som de har tillagat. Det får bli en mellanväg.

Den här helgens ledord blir måttfullhet - och lite mindre njutning.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det låter som ett vinnande koncept. En plan som faktiskt är realistiskt genomförbar, både ur viktminskningsperspektiv men också ur det sociala perspektivet. Du är med och äter av det som serveras, men gör kloka val. Det var tänkvärd läsning för egen del också, eftersom jag själv går i de här funderingarna. Ha så mysigt nu!

    SvaraRadera
  2. Visst VAR det en bra plan! Men oj vad svårt det var att behålla fokus när allt dukades fram! Det fick inte riktigt som jag tänkt mig.

    Ändå tror jag att det är ungefär så här man klarar spontana träffar i sommar. Jag kan ju inte äta allt jag gillar, som jag gjorde tidigare i fortsättningen, för till slut så kommer ju kilona att smyga tillbaka.

    Jag ska försöka klara nästa helgs tillställning också, sedan är det full fart mot midsommar - på ren kur. Längtar faktsikt efter det! :)

    SvaraRadera