FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

lördag 5 juni 2010

Vidare reflektion

Med fint stöd av bloggerskorna bakom På väg mot målvikten och Sunda Saring känner jag mig nöjd med mitt beslut om att inte delta i dagens sociala tillställning. Nu kan jag fokusera helhjärtat och förhoppningsvis kommer digitalsiffrorna på vågen att ticka neråt igen. En befriande tanke.

Samtidigt blir jag lite trött på mig själv. Jag har nämligen tappat gnistan lite och valde därför en rätt enkel lösning på problemet. Jag var helt enkelt livrädd för att inte orka jobba mig tillbaka i ketos igen och var skräckslagen över att behöva ta itu med ett nollresultat. Motivationen finns ju bevisligen där, men jag får kämpa med att hålla den uppe.

Den här mentala svackan får mig att tänka destruktivt. Jag ser på mig själv med kritisk blick och förminskar min prestation. Dessa tankegångar brukar vanligen resultera i att jag ger upp och tänker att "jag fixar inte det här, det är för jobbigt".

Därför kändes det nödvändigt att avboka dagens planer. det kändes nämligen som att jag var mycket nära att ramla över kanten. En otäck insikt, även om jag är glad att jag har lyckats identifiera mitt riskbeteende innan det går åt helt fel håll. Och med det vänder troligtvis motivationen långsamt uppåt igen.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag tycker du gjorde helt rätt. Speciellt eftersom det börjar kännas lite trögt. För mig är det i alla fall så att det är det lilla som får hela lasset att stjälpa. Du gör bra analyser och jag vet att du bestämt dig. Att du anser dig ha tagit en lätt lösning vet jag inte alls men jag tror den var det enda rätta i sammanhanget. Nu går du på viktMINSKNING och det är det som är i fokus. En sak i taget. När du nått målvikt kan du sätta upp andra mål och strategier som gör det möjligt för dig att gå på en tillställning och äta det du planerat.
    Att tänka som en smal. Duktigt!

    Själv är jag nöjd över att jag inte lät min CK-kur avbrytas av något gott i sittbrunnen denna fina, soliga helg - men jag fick kämpa! Nu är det söndag och åter en vanlig vecka fram till fredag. Nu kör vi full fart mot lägre vikt!/A

    SvaraRadera