FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

söndag 27 juni 2010

En midsommarnattsdröm

Årets midsommarfirande var en betydelsefull milstolpe på min resa mot målvikten. För första gången på sju år fick jag fira in sommaren med ett BMI under 25. Jag kände mig så fin i min vita sommarklänning och kransen av prästkragar, blåklint och rödklöver toppade den härliga känslan. Ett kärt minne och en påminnelse om hur livet faktiskt kommer att se ut framöver.

Från ett välfyllt buffébord med sommarens alla delikatesser har jag nu gått över till näring i pulverform. Nu siktar jag mot Målet och tänker inte sluta förrän jag är framme - vilket kommer att bli en angenäm utmaning!

2 kommentarer:

 1. Härligt att vara så nära och nu leva i att ta de sista veckorna som behövs för att nå dina drömmars mål! Jag kan förstå att känslan i den vita klänningen var underbar och att du med stolhet och glädje firade midsommar.

  Jag gick ju in i midsommarhelgen med ett antal kg plus efter min Teneriffaresa och har ätit och druckit alldeles för mycket. Dock var jag ju smalare än jag varit på många år just den här midsommaraftonen. Fick dock ingen kommentar av någon (ingen kanske märkte något??)

  Har idag börjat med ren kur igen enligt plan. Mår pyton och det funkar enbart för att jag har några hållhakar på mig. Just nu tänker jag så här: Ren kur i två veckor, sedan är det semester. Det innebär att jag åtminstone kommer att ta bort mitt överskott från resan och midsommar. Skulle vilja köra tot 3 veckors ren kur för då märks det verkligen men vet inte om jag klarar 10 dagars ren kur på semestern. Har fört ett resonemang med mig själv eftersom jag har ganska många kg kvar att jag kanske ska sätta ett mål på 75kg nu till semestern, och sedan stanna där under några semesterveckor för att sedan ta resten i höst. Den målsättningen skulle kunna vara det som gör att jag kan hantera tre veckor på ren kur just nu.

  Bävar för semestern i båten då jag brukar frossa hejdlöst. Om jag kurar 10 dagar in så krymper perioden som jag kan frossa på. Chansen finns att jag känner mig så pass smal då att jag hejdar mig och kan normaläta. Ja just nu känns det så här och jag hoppas att jag kan köra tre veckor nu./A

  SvaraRadera
 2. Det är klart att de måste ha märkt att du är nästan 20 kilo mindre sedan i vintras. Antagligen beror det på den klassiska, svenska avundsjukan eller helt enkelt att folk är alldeles för självupptagna för att sprida lite vänlighet omkring sig. Hoppas att du kände dig nöjd med ditt fina resultat och njöt av helgen ändå!

  Håller med dig om att det känns tungt att sätta igång med ren kur igen... Men precis som du skriver så väntar semestern med alla risker den innebär, och det är nu vi har chans att påverka hur vi kommer att må, känna oss och se ut när den väl börjar. Det låter som en riktigt bra planering du har gjort. Tre veckor låter som en evighet, men med tanke på hur mycket man åstadkommer och hur många framgångsrika veckor som ligger bakom dig hittills, tror jag att det kommer att gå lättare och fortare än du anar.

  Jag är också beredd att köra tre veckor nu. den senaste veckan har jag vid ett flertal tillfällen ätit alldeles för mycket onuttigt - trots min nya insikt om att jag måste tänka mig för. Semester innebär oftast frosseri för mig också, men förhoppningsvis kanske man tänker sig för om man känner sig smal och snygg under den perioden.

  Nu kör vi, A! Det kommer att gå bra!

  SvaraRadera