FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

tisdag 22 juni 2010

Dagens lunch!


Krämig & luftig hälsosoppa med en kraftig smak av choklad och med en touch av mint.

Amuse bouche: Nytappat, kristallklart källvatten från La Stockholm-regionen.

22:50 SEK

6 kommentarer:

  1. Hej.
    Här får man sig ett gott skratt. Lät nästan gott din Lunch. Tror jag ska börja presentera sopporna sådär. Kanske dom smakar godare också. :) Gillade också din bild! :)

    Tack för den fina kommentaren på bloggen. Är som en stolt mamma. Hon kommer nog bli bortskämd något. Blir bra för då får jag njuta av sommaren med dom små liven. :)

    Ha en bra kväll.
    Kramar Hanna

    SvaraRadera
  2. Halloj! Javisst, det gäller att lura hjärnan! :) Det behövdes efter en helg med premiärsmakning av färskpotatis, jordgubbar och mjukglass. Hoppas att allt går bra!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Jag har snabbläst dina inlägg från en vecka tillbaka och kan konstatera att du nått ditt mål med råge (BMI25) sedan vi hördes sist. Stort grattis! Det måste kännas hlet underbart.
    Men visst blir det svårare och svårare att hålla sig på banan ju närmare målen man kommer? Det har jag verkligen fått erfara denna vecka. Men det kanske är så det ska vara - övningar inför det riktiga livet som smal?

    Jag har haft en underbar semester med mycket sol och bad. Jag behövde verkligen det här och även åka iväg hemifrån var skönt. Jag hade nog inte riktigt föreställt mig hur det skulle bli med nya intryck, mat etc. Det är i sådana här tillfällen jag brukar tappa kontrollen. Det har hänt i båten och så även nu. (Cambridge vad är det för något?) De tunga påsarna längst ner i resväskan har stått på en fin hylla i hotlerummets pentry. Orörda.
    Nu till det intressanta: Jag har ätit allt, druckit vin, ätit chips, godis, pommes, ja allt t o m lite läsk (Kan tala om att jag verkligen inte gillar läsk), och notera det har inte ens varit jättegott. Lite straffbeteende har jag känt - bara mata in allt som finns. Det kan ju ta slut.

    Detta kostade mig + 3,5 kg från senaste vägningen, + 4 cm i midjan, + 2 om stussen.

    Idag är det dags för CK igen. Magsäcken är uttöjd så det blir tjoho. Imorgon åker vi iväg med båten på midsommarfirande, som grädde på moset har vi födelsedag i familjen (godsaker) på midsommardagen också.

    Jag resonerar så här. För att begränsa skadan kör jag kombinerad kur till söndag, men äter det som finns, alltå ingen strikt kombinerad kur. Söndag börjar en ny ren kur.

    Ja det är jobbig att starta om hela tiden men det är ju också det som ger resultat, att ta sig tillbaka, begränsa skadan. Så tror jag verkligheten som smal kommer att te sig, en balansgång. Så fort man nått en övre gräns är det dags att ta en striktare vecka så är överskottet borta på några dagar.

    Just nu känns det lite tungt, men jag har fört in min nya vikt och mått i excelmodellen jag startade i januari. Misstaget ska synas även om jag helst hade velat gömma det, förklä det som jag alltid tidigare gjort. Jag har också nu här hos dig visat mina resultat. Alltså inte blunda för verkligheten något mer.

    Nu kör vi en dag i taget! För det är det många dagarna som läggs på varandra som verkligen ger resultat som vi vill ha! Jag får backa och har 78 som nästa delmål (-20 kg). BMI 25 får bli nästa mål efter det.
    Ha en underbar dag i solen! A

    SvaraRadera
  4. Välkommen tillbaka! Och tack för att du tog med dig lite solsken hit också. Det låter som att du hade en underbar semester, god mat och dryck hör ju egentligen till - även för en hälsosam och medveten semesterfirare.

    Du har en härlig inställning och den kommer att leda dig mot alla dina mål framöver. Jag tror ju faktiskt att det är en högst tillfällig viktökning; magsäcken och tarmarna är fyllda igen, vilket gör att måtten har ökat. Men att du har gått upp 3,5 kg fett ser jag som en omöjlighet - trots läskdrickandet. Med några medvetna dagar fram till söndag och därefter ren kur kommer vågen att visa 78 kg fortare än du anar. Easy come, easy go!

    Vad bra att du är ärlig mot dig själv och skriver ner dina resultat. Jag har också alltid förklätt mina misstag tidigare, men det är ju så mycket lättare att gå vidare när man har det svart på vitt. En dag i taget låter som en bra plan, och det är ungefär där jag befinner mig nu. Jag kör ren kur i tre dagar inför midsommar (då jag kommer att äta), sedan blir det ytterligare en veckas ren kur inför nästa helg då det vankas bröllop.

    Ha en underbar långhelg med båten med familjen! Precis som du säger är det balansgången som är det viktigaste att kunna hantera i framtiden, och varje gång gör de här utmaningarna oss starkare. Jag har ätit varje helg de senaste fyra veckorna och kört ren kur i veckorna, och ändå har det resulterat i en viktnedgång på ca 1 kg/vecka. Om man ser till veckans totala kaloriintag gör det alltså inte så mycket med lite festligheter så här i sommartid. En skön insikt, va!?

    Tack för gratulationen! Det kändes enormt att äntligen nå delmålet, framförallt eftersom jag inte alls hade räknat med det. Kanske därför det var så svårt att hålla motivationen uppe i helgen, eftersom det inte ingick i planerna, haha.

    Ha en fortsatt härlig dag!

    SvaraRadera
  5. Tack för att du svarar på min långa(snabbskrivna, därav tryckfelsnisse hehe)kommentar.
    Precis nu sitter jag och inmundigar en kakaodryck och känner mig stolt och glad och inspirerad av dig och dina inlägg. Målet kommer till oss alla förr eller senare eftersom vi har hittat en strategi som fungerar och tar oss tillbaka till rätt väg oavsett helger, semestrar, födelsedagar etc. Dessa kommer alltid att inträffa i livet (tack och lov). Vi har lärt oss att hantera det här -det är värt att fira!/A

    SvaraRadera
  6. Jag instämmer helt med dig: det viktigaste är att skapa vanor som fungerar även om helgen bjuder på bröllop, födelsedagar eller annat roligt. Att komma tillbaka efter en utsvävning är den svåraste, men viktigaste, vägen till målet - oavsett viktmisnkningsmetod. Där är vi nu, och det är VERKLIGEN värt att fira! Superstarkt av dig att hålla motivationen uppe efter semestern. Mot målen!

    SvaraRadera