FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

tisdag 31 augusti 2010

Ready, set, GO!

Vilken enorm befrielse det här att ha hittat det rätta flytet. Känslan jag har just nu påminner starkt om det välbekanta ketostillståndet; adrenalin och endorfiner samsas om att ge mig den ultimata kicken till att förverkliga min (vikt)dröm.

Jag tränar en hel del och äter enligt GI-metoden, även om jag har bestämt mig för att inte ställa alltför höga krav på mig själv. Känslan av kontroll har blivit mitt viktigaste fokus och den uppnår jag lättast genom att lyssna på kroppen istället för att sätta upp ett strikt mat- och träningsschema. Behöver jag något extra ger jag kroppen det, men jag försöker att skilja mellan plötsligt sug och verklig hungerkänsla.

Jag längtar efter att få ställa mig på vågen. Jag äger tyvärr inte en sådan själv och eftersom de renoverar omklädningsrummet på mitt gym, får det bli ett framtida glädjeämne. För nu jäklar är jag igång!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att hör att du hittat flytet med GI och träning. Du slår huvudet på spiken när du tar upp det svåra dilemmat att skilja mellan sug och hunger. Det är ett av de viktigaste beteendeförändringarna till varaktig normalvikt tror jag. Jag förstår att du börjar bli nyfiken på vad vågen visar!/A

    SvaraRadera
  2. Godmorgon A!
    Ja, visst är det det dilemmat som är det svåra. Jag försöker tänka att jag aldrig ska bli hungrig eller låta blodsockret sjunka alldeles för lågt. Samtidigt är det skönt att man faktiskt kan lägga till extra träningom det skulle bli ett för stort kaloriintag någon dag. Och då orkar man ju träna hårdare/längre också!
    Hur går det för dig? Många i min omgivning kör LCHF och det verkar vara en njutningsfull diet ju! Hoppas att du har hittat flytet du också. Vi närmar oss oktober och då är det DU som har dina snygga 30"-jeans på tjejresan! Själv åker jag till sydligare breddgrader och försäker att visualisera mig själv i bikini. Ett rätt bra sätt för att komma iväg på det där träningspasset eller avstå från choklad och andra onyttigheter.
    Förresdten, kanske det är dags att starta upp din blogg nu? :)

    SvaraRadera