FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

onsdag 25 augusti 2010

Styrkan sitter i håret?

Och till råga på allt trillar håret av. Jag får tårar i ögonen varje gång jag duschar eller när jag drar borsten genom håret och ser hur mycket som lossnar.

Är det någon av er som har märkt av ett kraftigt håravfall i samband med kuren?

3 kommentarer:

 1. Men M! Tack för att du tar upp detta. Jag tappar också hår. Jag kan dra handen genom håret och får då 15-20 hårstrån i handen. Detta kan jag göra flera gånger efter varann. Inte kul!
  Som svar på ditt förra inlägg låter det som du skriver det jag också känner. Jag har också totalt tappat fokus. Varje morgon startar med CK men innan lunch hinner det bli både det ena och det andra och slutar med en godispåse (usch och fy). Känner mig också deppig! Vad är detta? Hur kan vi komma på banan igen?
  Ett mål i sikte och snygga jeans kan inte få mig på banan just nu. Måste ta mig i kragen.
  Vi får kanske tänka annorlunda och hitta en genomförbar väg som vi inte tidigare provat? Kramar till dig!/A

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Har varit sjuk jag me ett tag nu & faktiskt inte kört kuren under mina 3 veckor med feber & antibiotika. Är kanske en tid nu när vi alla känner att det är tungt. Jag ska börja om på ren kur nu på Måndag & jag riktigt funderar om jag "vill" eller orkar. Har ingen ork eller vilja just nu.

  Samtidigt så vet jag innerst inne att man får inte låta de gå för länge innan man börjar om igen.

  Jag har inte märkt att man tappar hår. Men ska tänka på de nu när jag börjar igen.
  Lycka till nu med kuren. Du klarar de!!

  Du har lyckats ta dig hit så mer kan du!!
  Kramar Hanna

  SvaraRadera
 3. A: Åh, tack för ditt ovärderliga stöd. Angående håret känns det skönt att jag inte är onormal, även om jag blir ledsen för din skull att du har råkat ut för samma sak. Vad jobbigt det är! Jag har bokat in en läkartid för att konstatera om jag har brist på något, även om jag egentligen tror att det är en reaktion på den snabba viktminskningen. Hoppas verkligen att det löser sig för oss båda, för visst påverkas välbefinnandet något enormt?

  Ja, något måste vi göra, för vi vill ju inte släppa taget om de fina resultaten vi uppnådde i våras. Jag har börjat att acceptera min semesteruppgång nu, och fokuserar alltmer på att börja från noll. En nystart, och en mycket bättre start än i april. Kanske har du rätt i att vi måste prova en ny väg, för jag gör precis som du - börjar dagen med en shake och avslutar med onyttigheter. Ingen bra cirkel, och en riktig självförtroendedödare.

  Du nådde ju lysande resultat med LCHF, kanske det vore något att ta vid nu när hösten börjar? Jag är inne på att köra min rätt välbeprövade GI-metod och lägga till mer träning och promenader. Jag tror att bra mat och motion är ett bra sätt att kicka igång motivationen igen, plus att man mår ju så mycket bättre. (Visserligen mådde jag alldeles utmärkt under mina längre ren kur-perioder, men då måste man ju köra läääänge, och det har jag upptäckt att jag inte orkar längre). Visst går det långsammare utan pulver, men det kanske är vad knoppen och kroppen (och håret) behöver just nu?

  Ingenting blir bättre av att tröstäta, utan utmaningen ligger i att hitta en bra strategi som tar oss ur den här deppigheten, visst?

  Vi klarar det också!

  Kram!

  SvaraRadera