FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

onsdag 18 augusti 2010

Och så var det det här med strategi

Egentligen borde det ju inte vara så svårt att komma med en realistisk plan, men oj vad jag grubblar. Jag vet ju att kilona kommer att rasa om jag kör ren kur i ett par veckor, men av någon anledning känns det inte som att det är det jag behöver just nu. Under semestern ägnade jag åtskilliga dagar åt sådana försök, men de slutade med att jag blev besviken på mig själv när hungern och suget efter mat blev för starkt. Därför vågar jag inte ge mig på ren kur igen.

Istället lägger jag mitt fokus på träning. Jag har fått tillbaka orken igen, och varvar raska promenader med spinning, löpning och styrketräning. I nuläget har jag ca 8 kilo till min målvikt, vilket inte borde vara alltför svårt att jobba bort med rätt kost och ovan nämnda aktiviteter.

Samtidigt gillar jag enkelheten med Cambridge. Jag tycker till och med att det är gott. Därför har jag kompromissat med mig själv och startat ett slags kombinerad kur, som innebär att jag tar mina tre shakes om dagen, men adderar en eller två måltider med protein, bär och frukt beroende på hur mycket jag tränar.

Ett test, för att se hur kroppen reagerar. Och vågen. En övergångsperiod tills jag kommit tillbaka till min lägstavikt. För ännu är jag inte helt redo att säga adjöss till mina kära påsar...

5 kommentarer:

  1. Jag känner verkligen igen mig i tankarna. Även om jag formulerat planer har jag med semestervanorna i bagaget, haft svårt att efterleva dem. Precis som du skriver har semesterkänslan hållit i sig.

    Jag är nästan inne på, trots att jag ska köra med Viktväktarna, starta upp med en 10-dagars ren kur bara för att jag vet att det är en säker väg att få bort sötsuget och längtan efter god och nyttig mat. Det skulle också ge lite snabba resultat på vågen och ta mig tillbaka till utgångsläget innan semestern, och sedan därifrån jobba vidare. Det går ju inte riktigt ihop sig med att loppet på lördag, men ett gammalt knäproblem har börjat stöka och jag vacklar i om det är riktigt rätt att fresta det så hårt på lördag med risken för större problem. Då dyker ju också möjligheten upp till Ren Kur fram till bröllopet. Får se vilket det blir.

    Jag tycker ditt upplägg låter toppen, det gör att du får mer energi till att träna dig i form, och kilona kommer rasa vilket metod du än väljer. :-) Nu är dessutom hösten snart här och tar udden av alla förlängda semesterkänslor och frestelser ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilken klok strategi. Jag förstår hur du känner det. Att helt vara utan mat och bara gå på ren kur är ju en utmaning som jag tycker du klarade med bravur hela våren. Varför inte testa en mellanväg nu och låta det vara humanare med ändå gå ner i maklig takt. Jag ger dig allt mitt stöd i detta och hänger på från och med nu med en kombinerad variant. Gokväll/A

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du ska testa, ibland är renkur det rätta ibland är det en annan variant.
    Testa, sedan när du är på "banan" igen, kanske orken och motivationen kommer tillbaka att ta de sista 2kg med renkur?

    8kg är så lite, du är snart där :-))

    Kram.
    P.s. Har du sett att jag bytt blogg?

    SvaraRadera
  4. Sunkiss: Ja, visst är hösten efterlängtad? Rutiner och sunda vanor kommer nästan av sig själva, och det är precis det jag behöver ha just nu. Det har varit otroligt svårt att stå emot spontana kvällar med allt vad det innebär det här sommaren. Men som tur är minskar ju allt sådant i och med att alla börjar jobba igen. :) Vad synd att knät trilskas! Å andra sidan har din anmälan till Midnattsloppet inneburit en sommar full med löpning, så det har ju inte varit alldeles förgäves. Lyssna på kroppen, kanske känner du dig stark när du vaknar imorgon? En 10-dagars kickstart låter å andra sidan som ett underbart alternativ. Det händer mycket under de dagarna. Vi följs åt oavsett om det blir pp-räkning eller shake-intag!

    A: Ja, mellanvägen passar mig bäst för tillfället, även om jag önskade att jag hade en liten gnutta av din kraft att ge mig på åtminstone en vecka med ren kur. Men det går rätt snabbt att bli av med semesterkilona med kombinerad kur också, och framförallt slipper jag känslan av besvikelse om jag skulle stoppa något i munnen. I nuläget är det balansen som jag jobbar med, och jag känner redan skillnad på min inställning till mat nu i jämförelse med den värsta unnar-veckan i somras. Jag vill ju nå min målvikt, och det finns inga genvägar. Vad roligt att du hakar på den här strategin! Nu tar vi kilona!

    Andrea: Tack för pepp! 8 kilo låter lite, men varje kilo är en kamp för tillfället. Attans semestervanor som har greppat hjärnan så hårt! :) Vad roligt med en ny blogg och en nystart. Ska kika in hos dig och uppdatera dig i listan.

    Kram på er!

    SvaraRadera
  5. ojojoj.. jag kan skriva under på vartenda ord. Har bara några stycken kilo kvar, men har kommint in i knäpptänk + PMS. Strategier behövs. Jag tror på dig!!! Du är så jääääla bra :-) Och klok. Du fixar det!

    SvaraRadera