FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

lördag 3 juli 2010

Återfall och åtgärd

Jag är egentligen inte besviken, snarare extremt förundrad. Trots veckans målmedvetna inställning och den gränslösa lyckan över jeansinköpet blev det en riktigt ohälsosam fredagkväll. Det började med en töntig köttbulle och slutade med en PIZZA. Visserligen den första pizzan jag har ätit på tre månader, men det intressanta är att jag gör ett sådant val nu.

Jag är, som sagt, inte speciellt besviken. Kanske är det för att den smakade... ingenting. Den där njutningen som en tugga av en varm, geggig pizza ger uteblev fullständigt. Det var inte ens gott. Då var det definitivt inte värt det. Så jag lämnade halva pizzan, och det slog mig att det var nog första gången i hela mitt vuxna liv som det har hänt. Åtminstone ett litet framsteg mitt i bakslaget.

En annan anledning till att jag fick ett mat-återfall igår är nog för att jag ska gå på bröllopsfest idag, och därmed ändå kliva ur ketosen. Då blev det inte lika viktigt att hålla igen, liksom.

Idag tog jag dock mitt förnuft till fånga och insåg att om jag ska vara nöjd med mig själv på måndag måste jag kompensera ätandet på något sätt. Balans. Inkomster och utgifter. Därför ska jag sticka iväg på ett spinningpass nu på förmiddagen - något som jag har längtat efter lika mycket som en pizza. Hoppas bara att jag det skänker mig mer njutning än gårdagens Quattro Stagioni...

3 kommentarer:

 1. Hej.

  DU är ändå så duktig & medveten att det är fel. Ibland så kommer på när man väl syndar att det faktiskt inte är värt de för att det inte var lika gott som du kommer ihåg det.

  Vi vet alla att du kommer ur det, ingen fara. Det brukar spåra ur för alla nån gång.

  Kämpa på & ha det så roligt på Bröllopet. :)
  Kramar Hanna

  SvaraRadera
 2. Tack för dina ord! Det var faktiskt en rätt intressant insikt. Jag trodde att det skulle vara helt magiskt att äntligen få äta en pizza, men fy så ofräscht det kändes. Desto godare och roligare var det på bröllopet, och det var värt det iallafall! Men nu är det nya tag.

  Hur går det för dig?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Precis samma sak upplevde jag när jag smakade på godis efter ren kur. Så gott det var i tanken och levde verkligen inte upp till föreställningen. Konstigt nog har jag ju ändå ätit godis efter det med ;-) gamla dåliga vanor. Men det var en nyttig erfarenhet.

  SvaraRadera