FRÅN ÖVERVIKT TILL DRÖMVIKT
MED CAMBRIDGEKUREN
:

torsdag 12 maj 2011

Ord och inga visor!

Mycket ska man höra innan öronen trillar av...

Det första "visdomsordet" som jag tänkte berätta om kom för några dagar sedan. Min syster och jag diskuterade min viktminskning och jag berättade att jag initialt vill gå ner cirka 15 kilo, men att jag sedan ska försöka träna mig ner till en något lägre vikt. Jag vill ju bli stark och vältränad och det uppnår jag ju inte riktigt med shakes.
Ja det måste du! Det fulaste som finns är att vara smal-fet! säger hon bestämt.
Jaha, då är det bara att boka in några styrketräningspass i kalendern då...

Ovanstående "tips" tar jag ändå med ro; jag vet att jag tids nog måste forma kroppen och låta musklerna få arbeta ordentligt. För det har jag redan en strategi och min målbild föreställer en vältränad M.

Desto värre var det med det som jag fick höra idag... Ett sexårigt barn, som jag inte har träffat på länge, sprang fram till mig och gav mig världens kram. Gullig och underbar på alla sätt och vis! Tills hon utbrister:
Vad tjock du är! Du brukar(?) vara smal, men du är ju tjock!
Precis vad man vill höra när man har gått ner tio kilo. Jag blev så paff och lite ledsen att jag inte får fram något bra att säga. Då tar hon till orda igen:
Ja, du har tjocka ben. Och rumpan också!
Av barn och fyllon får man höra sanningen, eller vad brukar man säga?

Med andra ord finns det ingen risk för att jag kommer att nöja mig än på ett tag. Jag tar dessa ord som en hård piska och jag ska nu uppnå både drömvikten OCH drömkroppen.

Tack för att det finns ärliga människor där ute. Eller?

3 kommentarer:

 1. HEJSAN
  Undrar vad du tycker om Slanka?? Tycker du den är godare än Cambridge???
  Har själv kört med Cambridge och tycker inte den är speciellt god så funderar på testa slanka.
  Btw 10 kg, jätte duktigt! You go girl!
  MVH

  SvaraRadera
 2. Hej M!
  Som sagt ibland får man höra "sanningen". Jag kanske har delat med mig av denna metafor tidigare, minns ej men här kommer den som jag ofta tänker på när vi människor har olika uppfattning, rakt av citerat från (faktiskt) Einstein: "Vi ser inte Världen som den är utan som Vi är". Tänkvärt när man blir förvånad. Och i ett barns ögon är man en jätte oavsett hur man ser ut. Jag läser och förundras över dig och din målmedvetenhet! Snart tror jag att jag är redo att dra igång igen. Nu har jag kört mina promenader och är snart inne på 21 dagar! Snittar 7 km per dag, ibland något kortare ibland uppåt milen. Och vet du, igår när jag tog en runda kändes det så mycket lättare. Härligt!

  Från det ena till det andra. Jag konstaterade att vi är fler som är Anonyma här men jag avslutar med A eftersom det är början på mitt namn. Vet ej riktigt hur man gör annars, måste man ha en blogg?

  Ha en fin helg! Kram A

  SvaraRadera
 3. Anonym 1:
  Tack för peppen, vad gulligt! Jag svarar på din fråga med ett längre inlägg, men mitt korta svar är: JA!

  A:
  Hej A! Jag känner igen ditt sätt att skriva, så avsluta bara med "A" så vet jag vem det är. Jag är osäker på om man kan göra på något annat sätt om man inte har ett Google-konto/blogg faktiskt. Men så många kommentarer får jag inte, så det funkar rätt bra!
  Åh, vilka bra synsätt - både Einsteins och ditt! Konstigt att man kan bli sårad över vad ett barn säger egentligen, men å andra sidan är det ju precis så du skriver: verkligheten är oerhört subjektiv. Kändes skönt att läsa det!
  Oj, vilket högt snitt! Vilken prestation du har gjort mitt upp i allt som du har omkring dig! Vad intressant att det har gått 21 dagar nu också, efter vad vi har pratat om att etablera nya vanor. All credd till dig som OCKSÅ är målmedveten och disciplinerad. BRA JOBBAT! Ser fram emot att få följa dig på nästa steg, har det lugnat ner sig lite runt omkring? Kanske fått jobbet?
  Önskar dig en fortsatt härlig helg!

  Kram M

  SvaraRadera